24. maja 2024

by

No comments

V Knjižnici Antona Tomaža Linharta že več kot 20 let za otroke izvajamo bralno akcijo Vesolje zakladov s katero najmlajše vzpodbujamo k branju. 

Od septembra do marca otroke vsako leto ob izposoji nagradimo z žigom našega Knjižka in ko jih zberejo dovolj si prislužijo sladko nagrado do katere jih popelje Knjižko Astronavt. Ob koncu akcije pa vse povabimo še na zaključno prireditev. Letos se je zaključek odvil v soboto, 18. 5., v športni dvorani Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Vse mlade pridne bralce so z nastopom razveselili Vila Eksena in trije super junaki: Elza, Spiderman in Batman. 

V letošnji akciji Vesolje zakladov je sodelovalo 221 predšolskih otrok, 376 osnovnošolcev, 3 srednješolci in 39 otrok iz drugih občin. Skupaj smo na zaključno prireditev povabili 639 pridnih mladih bralcev. Nekateri so bili tako pridni, da so oddali več izpolnjenih listkov kar pomeni, da smo podelili kar 783 čokolad vesolja zakladov. 

»Najbolj nas veseli, da otroci radi sodelujejo v bralni akciji in da jih naš Knjižko motivira, zato jih z veseljem nagradimo, najprej s sladko nagrado, potem pa še z zaključno prireditvijo. Tokrat so jih Vila Eksena, Elza, Spiderman in Batman izjemno navdušili.« je ob zaključku 22. sezone projekta Vesolje zakladov povedala vodja projekta Saša Jelenc in hkrati že napovedala novo sezono, ki se bo začela jeseni. 

Takole so ob zaključku svoje občutke strnili mladi bralci: 

Maruša, 11 let: »Velikokrat gremo v knjižnico in ko sem izvedela za to, sem takoj začela zbirati štampiljke. To me je vsekakor vzpodbudilo k branju, da sem prebrala še več knjig. Zelo sem vesela, da lahko pridem na zaključek in pripeljem še mlajše bratce.«

Matic, 11 let: »Pri vesolju zakladov vsako leto sodelujem, ker zelo rad berem knjige. Ne vem koliko jih preberem, ne štejem, jih je pa ogromno. Ponavadi pridem tudi na zaključno prireditev, zato, ker se imamo vedno dobro.«

Tjaša, 7 let: »Jaz sem sodelovala pri vesolju zakladov, ker zelo rada berem. Sploh ne vem koliko knjig sem prebrala, vem samo, da veliko. Na zaključku mi je bilo najbolj všeč, ker sem se lahko slikala z Elzo.« 

Maruša, 9 let: »Berem, zato, da se lahko naučim kakšne nove besede in bogatim besedni zaklad. Najbolj mi je bilo všeč, da smo bili na zaključku skupaj z družino se podružili in zabavali.«

V Knjižnici Antona Tomaža Linharta se že pripravljamo na novo sezono, se je izjemno veselimo in upamo, da bomo k sodelovanju pritegnili še več otrok. 

Se vidimo v novi, že 23. sezoni, Knjižko že komaj čaka! 

Vabljeni v Knjižnico A. T. Linharta Radovljica, kjer je dom tisočerih zgodb, ki jih z vašo pomočjo širimo naprej. 

Galerijo slik zaključne prireditve si lahko ogledate tukaj. Za fotografije se zahvaljujemo Anji Justin in Tevžu Smolnikarju.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content