29. septembra 2021

avtor:

Ni komentarjev

Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica z enotami v občinah Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje se je letos osmič priključila projektu Poletavci in NajPoletavci. Vodi ga Mestna knjižnica Ljubljana, pri projektu sodeluje 17 slovenskih splošnih knjižnic.

Letos se je v naši knjižnici zbralo kar 171 Poletavcev in NajPoletavcev, ki so brali med šolskimi počitnicami vsaj pol ure na dan. S tem so ohranjali bralne navade in spoznavali širne svetove. Sodelovalo je 46 družin z dvema ali tremi otroki, med temi je bilo kar 7 dvojčkov.

Kaj so brali: knjige Davida Walliamsa so bile zelo priljubljeno poletno branje, pa Dnevnik nabritega mulca, Zguba dnevnik, Umazani Berti, Lov na pošasti, Pet prijateljev, Harry Potter, Pasji mož in Kapitan Gatnik. Stripi o Garfieldu, Ariolu, Asteriksu, Tintinu in naš Miki Muster so vredni poletnih bralnih dogodivščin. Priljubljeni domači avtorji so še vedno Primož Suhodolčan, Desa Muck, Ivan Sivec, Tomo Kočar. Eden od mlajših Poletavcev  je v dnevnik branja napisal,  da je prebral recept za sirovo pito.

Za vse sodelujoče smo pripravili vrečke s priznanjem, majico in magnetno priponko Poletavci. Vrečke in izžrebane nagrade prevzamejo otroci v svojih krajevnih knjižnicah. Zaradi epidemije nismo imeli zaključne prireditve. Glavna nagrada elektronski pikado podjetja Hervis je bila izžrebana v knjižnici. Prejela jo je Poletavka iz Bohinjske Bistrice. Povabilu za nagrade so se prijazno odzvale Infrastruktura Bled, Muzeji radovljiške občine, Linhartova dvorana in Zavod za turizem in kulturo Radovljica.

                                                                                               Irena Razingar

         

Pustite odgovor

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prilagoditev strani