Knjigomati in vračalnika

V knjižnici A. T. Linharta Radovljica in Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled uporabnikom omogočamo uporabo knjigomata za samopostrežno izposojo in vračilo ter vračalnik za samostojno vračilo gradiva.

Gradivo je na vračalniku možno vrniti tudi izven delovnega časa knjižnice. Nedelovanje vračalnika ne more biti razlog za vašo zamudnino.

Knjigomati za samostojno izposojo in vračilo

Namenjeni so samostojni izposoji, vračilu, pregledu izposojenega gradiva in podaljšanju izposojevalnih rokov. V Radovljici enega najdete v 1. nadstropju, drugega pa v 2. nadstropju. Na Bledu pa je knjigomat na desni strani ob vstopu v prostor knjižnice. Vsi se nahajajo nasproti izposojevalnega pulta. Knjigomat uporabljate pravilno, če se v izposojevalni program prijavite s svojo člansko kartico in se iz njega po zaključku izposoje tudi odjavite.

Knjigomat za samostojno vračilo (vračalnik)

V Radovljici se vračalnik nahaja desno, na Bledu pa levo od glavnega vhoda in sta dostopna tudi izven delovnega časa knjižnice. Za uporabo ne zahteva članske kartice. Z enim postopkom lahko vrnete gradivo, ki so si ga izposodili različni člani vaše družine, prijatelji itd. Vračalnik ne omogoča podaljšanj izposojevalnih rokov in ne izpiše evidentiranih terjatev knjižnice. Te informacije dobite v izposoji knjižnice, v Moji knjižnici, aplikaciji mCobiss ali na knjigomatih za samostojno izposojo in vračilo gradiva.

Več o knjigomatih in vračalnikih si lahko preberete tukaj.

 

Skip to content