Filmoteka

Izposoja in ogled slovenskih filmov na spletu.

V Knjižnici A. T. Linharta Radovljica je zaživela nova storitev za uporabnike, ki si lahko filme sedaj izposodijo in gledajo na spletu. Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov. Cilj projekta je digitalna prenova knjižnične izposoje avdiovizualnih del in večja dostopnost slovenskega filma širšemu občinstvu.

Člani knjižnice lahko izbirajo med več kot 300 slovenskimi filmi, med njimi tudi filmskimi klasikami kot so Sreča na vrvici, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni. Uporabniki storitve imajo poleg filmov prost dostop tudi do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del. Storitev lahko uporabljajo tako, da si na spletnem portalu Baze slovenskih filmov ustvarijo brezplačen uporabniški račun in nanj povežejo svojo knjižnico, za kar potrebujejo člansko izkaznico in geslo.

Baza slovenskih filmov je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. S tem ima pomembno izobraževalno in informativno vrednost. V letu 2021 so pričeli uvajati možnost ogleda filmov oziroma video na zahtevo. Podatki in filmi v Bazi slovenskih filmov se ves čas dopolnjujejo in tako bo tudi Knjižnica Radovljica v prihodnje dodajala nove filme, ki si jih bodo lahko člani izposojali in gledali na spletu.

Skip to content