Knjižničarji ocenjujemo

 
Sodelavka
McFadden, Freida
ocenaocenaocenaocenaocena
Učila International, 2024

350 strani
kriminalni roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Dve ženski. Pisarna, polna skrivnosti. Grozljiv zločin, ki ga ni mogoče izničiti.
Knjiga je psihološki triler, ki vas bo prikoval na stol z mešanico skrivnosti in napetosti. Napisala ga je ameriška avtorica Freida McFadden. V slovenščino imamo prevedeni njeni knjigi Hišna pomočnica in Skrivnost hišne pomočnice. Freida je znana po pisanju temačnih trilerjev, ki se dogajajo na vsakdanjih lokacijah, je pa tudi zdravnica, ki se ukvarja s poškodbami možganov. Njene uspešnice so se znašle na vrhu lestvic Amazon, New York Timesa, Publisher’s Weeklyja, USA Today in Wall Street Journal.

Zgodba se vrti okoli skrivnostnega izginotja Dawn Schiff, računovodkinje v podjetju za prehranska dopolnila. Dawn je oseba z nenavadnimi navadami, ki nenadoma izgine, s čimer sproži vrsto dogodkov, ki razkrijejo temačno preteklost in smrtonosne posledice. Njena sodelavka Natalie Farrell, ki je uspešna prodajalka v istem podjetju, prijavi izginotje sodelavke in izrazi skrb za njeno dobro počutje. Ko se preiskava razvije v raziskovanje umora, se začne preverjati Natalijina nedolžnost.

Pripoved združuje današnjo zgodbo Natalie Farrell s preteklimi elektronskimi sporočili, ki jih je pisala njena sodelavka Dawn Schiff. Natalijina zgodba je podana iz njene prvoosebne perspektive, medtem ko so Dawnina elektronska sporočila naslovljena predvsem na njeno prijateljico Mio Hodge.

Roman poudarja, kako se lahko temna stran človeške narave pokaže tudi v najbolj vsakdanjem okolju, zraven pa namerno briše meje med žrtvami in storilci.

Knjiga se bere tekoče in hitro.

Skip to content