Knjižničarji ocenjujemo

 
Whitney Houston : pevka, ki je z glasom očarala svet
Faber, Hanna
ocenaocenaocenaocenaocena
Učila International, 2023

315 strani
biografski roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Žalostna zgodba o veliki ženski in pevki, ki je prezgodaj zapustila ta svet.
Biografija je prvenec nemške avtorice Hanne Faber, v kateri opisuje dvajset let življenja izjemne Whitney Houston, ki je polno vzponov in padcev.
V ospredju je njeno zasebno življenje in pot do svetovne superzvezdnice, ki pa ima svojo ceno. Nippy, kot jo kličejo, je izjemno nadarjena temnopolta, bistra in glasbe željna deklica, ki s čudovitim glasom nase opozori že med nastopi v cerkvenem zboru. Njena mama Cissy, ki je profesionalna in priznana pevka, jo vzame pod svoje okrilje, dokler je ne odkrijejo in začne nastopati sama. Ves čas jo spremlja, podpira in ji stoji ob strani prijateljica iz otroštva Robyn. Je stalnica in najpomembnejša opora v njenem življenju. Do svetovne slave pride s trdim delom, vendar je njeno življenje je precej samotno.

»Uživala je v pogovorih z njim, saj v njih nista razpravljala ne o njej, ne o njenem zadnjem ali naslednjem nastopu, ne o govoricah, ki so jih o njej širile tračarske revije. Carl ji ni nikoli postavljal vprašanj. Ne zato, ker ga ne bi zanimala, temveč ker je spoštoval njo in njene potrebe. In v trenutkih, ko sta se srečala, ni potrebovala nikogar, ki bi jo poslušal, le nekoga, ki bi z njo poklepetal. Z Nippy, ne z Whitney Houston, superzvezdnico z edinstvenim glasom, o kateri je imel vse svet svoje mnenje.« (str. 136)

Skip to content