Novosti

 
Mladenke
Michaelides, Alex
Tržič, 2021 367 strani
Kriminalni roman
preverite, ali je gradivo prosto (OPAC)
Privlačnega in karizmatičnega profesorja za grško tragedijo na Univerzi v Cambridgeu obožujejo tako njegovi kolegi kot študenti – še zlasti pa članice skrivnega študentskega društva po imenu Mladenke.
Mariana Andros je odlična, a razrvana strokovnjakinja za skupinsko psihoterapijo, ki jo Mladenke popolnoma obsedejo, ko ena od njenih članic, prijateljica Marianine nečakinje Zoe v Cambridgeu, postane žrtev skrivnostnega umora.
Mariana, ki je bila nekoč tudi sama študentka te univerze, kmalu posumi, da se za idilično lepoto vitkih stolpičev in zašiljenih zvonikov ter antičnimi izročili skriva nekaj zloveščega. In začne verjeti, da je umor zagrešil Edward Fosca, pa čeprav ima alibi. A zakaj bi si profesor za tarčo vzel svojo študentko? In zakaj kar naprej razlaga o obredih v čast mladenke Perzefone in njenega potovanja v podzemni svet?
Ko najdejo še eno truplo, Marianina obsedenost z dokazovanjem Foscove krivde postane neobvladljiva ter ogrozi njen ugled in odnose z najbližjimi. Toda Mariana je odločena, da bo morilca na vsak način zaustavila – tudi za ceno lastnega življenja.

(felix.si)
Prilagoditev strani