22. januarja 2015

avtor:

Ni komentarjev

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v knjižnici med policami v rokah držali knjigo, za katero se vam je zdelo, da ste jo že prebrali, pa niste bili popolnoma prepričani? Ste že kdaj vrnili knjigo in ste jo čez nekaj mesecev želeli ponovno prebrati, pa se niste mogli spomniti naslova? Tukaj vam na pomoč priskočita spletna storitev Moja knjižnica in mobilna aplikacija mCOBISS.

Pri spletni aplikaciji se prijavimo v storitev Moja knjižnica in kliknemo na Zgodovina izposojenega gradiva. Pri mobilni aplikaciji se razdelek imenuje Zgodovina.

temp2
Začetni zaslon storitve Moja knjižnica.

 V tem delu se izpiše zadnjih 10 zapisov izposojenega gradiva. Izberemo lahko prikaz 10, 25, 50 ali 100 zapisov na stran. V zgornjem delu lahko izberemo leto zajema zgodovine. Pri mobilni aplikaciji pa je mogoče točno določiti obdobje prikaza podatkov. Po prikazu zapisov je mogoče tudi iskati, na koncu pa lahko naredimo še izvoz podatkov v csv format, ki ga lahko uvozimo v programe, ki znajo delati z razpredelnicami (MS Excel, Google Sheets …). Pri mobilni aplikaciji je ravno tako mogoče izvoziti podatke, vendar ne v csv formatu.

temp3Spletna aplikacija Moja knjižnica, zgodovina izposojenega gradiva.

2015-01-22 11.30.17
Mobilna aplikacija mCOBISS, Zgodovina.

Naslednjič, ko ne boste prepričani, če ste že prebrali knjigo, ki ste jo pobrali s police, si lahko pomagate z opisanima storitvama.

Pustite odgovor

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prilagoditev strani