Knjižničarji ocenjujemo

 
Strašilka
Štefanec, Davorka
ocenaocenaocenaocenaocena
Mladinska knjiga,
Zbirka Srednji svet

mladinski fantazijski roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Je v življenju pomembnejše slediti ljubezni ali služiti višjim ciljem? Alba se je odločila za svoje poslanstvo in postala vladarica Podsveta, a jo bo izkušnja ljubezni bogatila.
Davorka Štefanec je svoj prvenec umestila na Tolminsko, kjer nas lep in skrivnostni svet reke Soče kar kliče k fantaziji. Alba je nova sošolka. Z dolgimi neukrotljivimi lasmi oblečena v rjav trenč si je pri kulskih sošolcih prislužila ime Strašilka. A nje to ne moti. V Medsvet je prišla le zato, da opravi svojo zadnjo nalogo. Rešiti mora Oliverja, preden mu odpove srce, potem se bo vrnila v Podsvet in postala najmlajša vladarica. Za to nalogo so jo več let pripravljali, a nihče ji ni povedal, kaj pomenijo vsa čustva, ki jo preplavljajo, ko se “dotakne” Oliverjevega srca. Zaradi močne ljubezni, je slovo težko, a bo Albi dajalo smisel, ko bo morala kot vladarica braniti ravnovesje med obema svetovoma. O tem pa bomo verjetno brali v drugem delu zgodbe.

Knjiga je bila nominirana za nagrado modra ptica. Zgodba je prepričala tudi mene, zato jo priporočam vsem ljubiteljem mladinskih fantazijskih zgodb.

Skip to content