Knjižničarji ocenjujemo

 
Sreča je, če vseeno ljubiš
Petra Hülsmann
ocenaocenaocenaocenaocena
Mladinska knjiga, 2017

416 strani
ljubezenski roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Sproščen in prisrčen ljubezenski roman vas bo s prikupnimi težavami glavne junakinje Isabelle od srca nasmejal in vam na koncu postregel še z receptom za božanski čokoladni narastek.
Cvetličarka Isabelle ne mara presenečenj in vsak nenapovedan preobrat jo vrže s tira. Njeno urejeno življenje v hipu sesuje – njena najboljša prijateljica napove selitev; cvetličarna, v kateri je zaposlena, je na robu bankrota; po 11ih letih se zapre njena najljubša restavracija, v kateri vsak dan je malico; ukinejo pa celo njeno najljubšo nadaljevanko. Po spletu zabavnih naključij Isabelle v svoje življenje “spusti” nove ljudi, med drugim tudi ambicioznega kuharja Jensona, ki ji krajša čas in ji z zabavnimi prerekanji popestri dni. Nenazadnje pa se Isabelle ob njegovem slastnem čokoladnem narastku reševanje marsikatere zagate zdi veliko bolj enostavno.
Nemška pisateljica Petra Hülsmann v svojem drugem romanu predstavi življenje 27-letne cvetličarke, ki se mora sprijazniti s spremembami in sprejeti pomembne življenjske odločitve. Ob iskanju svoje velike »pok, tresk, BUM« ljubezni pa glavna junakinja postopoma spozna, da je lahko povsem prijetno, če življenje ne teče po ustaljenem in vnaprej znanem urniku.
Skip to content