Knjižničarji ocenjujemo

 
Doživetja akaše : znanost in polje kozmičnega spomina
Laszlo, Ervin
ocenaocenaocenaocenaocena
Brežice : Primus, 2021
Zbirka NeZavedno
353 strani
nevroznanost, psihologija, kvantna fizika
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)
Ervin Laszlo je v knjigi »Doživetja akaše« zbral pričevanja dvajsetih vodilnih osebnosti s področij kulture in znanosti, ki poročajo o svojih doživetjih, povezanih s poljem akaše.
Raziskovalec sistemov, integralni teoretik, klasični pianist in dvakratni nominiranec za Nobelovo nagrado Ervin Laszlo je v knjigi »Doživetja akaše« zbral pričevanja dvajsetih vodilnih osebnosti s področij kulture in znanosti (Larry Dorsey, Alex Grey, Stanislav Grof, Stanley Krippner, Svami Kriyananda, Edgar Mitchell), ki poročajo o svojih doživetjih, povezanih s poljem akaše (sanskrt: ākāśa = eter ali prostor, kot ga je razumel Nikola Tesla).

Gre za zelo raznovrstna pričevanja, zato bom za lažje razumevanje navedel primer, ki ga je opisal zdravnik interne medicine dr. Larry Dorsey. Njegov kolega zdravnik, specialist interne medicine, se je začel zanimati za raziskave o vplivu molitve na zdravljenje. Omislil si je letak, na katerem je bilo napisano: »Pregledal sem dokaze o učinkih molitve na zdravstveno stanje, zato verjamem, da bi vam molitev utegnila pomagati. Kot vaš zdravnik želim moliti za vas. Če bi vam bilo to neprijetno, na spodnji rob napišite svoje ime in izročite letak receptorki. Potem vas ne bom dodal na seznam pacientov, za katere molim.« Zdravnik je povedal, da je minilo že veliko let, pa nihče še ni podpisal letaka, ki ga je receptorka izročila vsakemu pacientu, ki je vstopil v njegovo čakalnico.
Prilagoditev strani