17. septembra 2022

by

No comments

Spoštovani.

Omrežja eduroam so v svetovnem merilu zasnovana na enotnih tehničnih rešitvah in standardih, kar vam omogoča, da uporabite varen, zanesljiv in kvaliteten dostop do interneta, ne glede na to, v katerem delu sveta se nahajate.

Del tehnične rešitve omrežja eduroam je tudi uporaba certifikatov. Zaradi tehnološkega napredka in zagotavljanja varnosti je, tako, kot za vse varnostne rešitve tudi za eudoroam potrebna občasna nadgradnja in obnovitev.

Arnes bo kot skrbnik vrhnjega certifikata eduroam za Slovenijo v skladu s splošnimi smernicami v prihodnjih dneh zamenjal certifikat CA.

Po menjavi CA certifikata bo potrebna ponovna namestitev eduroam povezave na vseh končnih napravah. Predlagamo vam, da postopek izvedete v ponedeljek, 19. septembra.

Da bodo vaši uporabniki eduroam nemoteno uporabljali po menjavi certifikata CA, smo pripravili naslednja navodila. Predlagamo vam, da za to uporabite nameščevalnik.

Na voljo sta sledeča nameščevalnika:

eduroam CAT(za Windows/macOS/iOS/Android)

geteduroam (Android 8.0+)

V primeru, da naprave vaših uporabnikov ne podpirajo nameščevalnika, morate povezavo ustvariti ročno v operacijskem sistemu. Uporabite nastavitve, ki jih lahko najdete na naslednji povezavi.

Na voljo so tudi navodila za ročno namestitev povezave na mobilnih napravah Android.

ARNES

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content