Novosti

 
Marilyn in zvezde Hollywooda
Beinert, Claudia
Tržič, 2022
368 strani
Biografija

preverite, ali je gradivo prosto (OPAC)
Normina strast je film, bleščeči svet Hollywooda je njeno pribežališče. Kadar sedi v kinu, lahko pozabi na vse: na svoje samotno, revno otroštvo, mater v ustanovi za duševno bolne in neprestani strah, da bo pristala v sirotišnici. Občuduje velike zvezdnice tistega časa, igralke, za katere se zdi, da so iz nekega drugega sveta, tako zelo samozavestne, ljubljene, občudovane in osupljivo lepe. Posebej ji je pri srcu plavolaska Jean Harlow.

Ko jo Grace, materina ekscentrična prijateljica, vzame k sebi, Norma ne najde le svojega doma, Grace jo podpira tudi v njeni želji po vstopu v filmski svet. Normine sreče pa je nenadoma konec, ko se Grace z možem preseli v drugo zvezno državo, mladoletna Norma pa ne more z njo. Šestnajstletnica se je prisiljena poročiti, da ji ni treba v sirotišnico. V Jimu sicer najde nežnega soproga, njene sanje pa bi se skoraj razblinile, če ne bi imela knjige o igralstvu, ki je preprosto ne more odložiti …

Marilyn in zvezde Hollywooda je nadvse čustvena življenjska zgodba o tem, kako je Norma Jeane Baker postala svetovna filmska zvezdnica Marilyn Monroe.

(felix.si)

Skip to content