15. novembra 2021

by

No comments

20. november je v knjižničnih koledarjih označen kot Dan slovenskih splošnih knjižnic. Nenavadni časi, v katerih smo se znašli v zadnjem letu in pol, so dodobra zaznamovali tudi delovanje knjižnic. Hitro smo se morali prilagoditi in uporabnikom primarno ponuditi storitve, ki so prej veljale za dodatne. V naši ponudbi je poleg fizičnega gradiva, kot so knjige, revije, časopisi, filmi in glasba, vedno več tudi digitalnega gradiva, dostopnega preko spleta.

Za vse člane knjižnice je na spletni strani Biblos brezplačno na voljo več kot 1700 elektronskih knjig v slovenskem jeziku in nekaj več kot 100 naslovov zvočnih knjig, ki so dostopne preko aplikacije Audibook.

Dneve med 15. in 20. novembrom bomo izkoristili za dodatno promocijo enot naše knjižnice, zato vam bomo v času trajanja Tedna splošnih knjižnic nudili BREZPLAČNI PRVI VPIS v knjižnico. Vsi, ki še niste naši člani, boste to ugodnost lahko koristili v vseh naših enotah po naslednjem razporedu:

–          ponedeljek, 15. 11., v Knjižnici Stara Fužina,

–          torek, 16. 11., v Knjižnici Srednja vas,

–          četrtek, 18. 11., v Knjižnicah Begunje in Kropa,

–          petek, 19. 11., v Knjižnicah Bohinjska BistricaBrezjeGorje in Lesce,

–          petek in sobota, 19. in 20. 11., v Knjižnicah Bled in Radovljica

Blizu ljudem: deset knjižnic, tisoče bralcev

20. novembra, ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic, bomo pa predstavili vseh deset naših enot v fotografski in video obliki. Knjižnica Radovljica ni le radovljiška, pač pa je tedensko blizu bralcem od Stare Fužine do Brezij. Na to smo ponosni in zato bi radi tudi najmanjše enote predstavili vsem našim uporabnikom. Knjižnico na koncu koncev gradite prav vi. Predstavitve so pripravili pri SOOS, filmski produkciji.

Se veselimo vašega obiska in praznovanja skupaj z vami!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content