29. avgusta 2018

avtor:

Ni komentarjev

Leto 2018 je leto Ivana Cankarja. 100-letnice njegove smrti se z raznolikimi dogodki in aktivnostmi spominjamo širom po Slovenij. Našemu največjemu pisatelju, pesniku in dramatiku smo zato tudi mi posvetili cel mesec, mesec september.

Z bralno akcijo »Skodelica kave« boste za prebiranje del avtorja, ki je bil vse življenje zapisan knjigam, nagrajeni s skodelico močne kave.

Na klancu, Moje življenje, Hlapec Jernej in njegova pravica, Potepuh Marko in kralj Matjaž, Za narodov blagor, Martin Kačur, Knjiga za lahkomiselne ljudi, Križ na gori, Pohujšanje v dolini šentflorjanski … Izberite si eno poljubno knjigo, preberite jo in na poseben kartonček izpišite vam najljubši citat. Ob oddaji kartončka vas bomo knjižničarji razveselili s posebnim kupončkom za kavo.

V Cankarjevem slogu, s stavkom »Mati, kave mi dajte!«, boste svoje brbončice lahko razvajali v lokalih, ki so se odločili za podporo našega projekta:

* Knjižnica Bled – A propos cocktail bar,

* Knjižnica Bohinjska Bistrica –Slaščičarna bar Kobla,

* Knjižnica Gorje – Okrepčevalnica Smrekca,

* Knjižnica Lesce – Restavracija Center,

* Knjižnica Radovljica – Kavarna Knjižnica,

* Knjižnica Srednja vas – Gostilna pri Hrvatu.

(Bralci v naših manjših enotah – Begunje, Brezje, Kropa, Stara Fužina, Zasip – boste lahko obiskali kavarno, ki vam je najbližje.)

Vsi odrasli obiskovalci knjižnice boste našega umetnika in njegove napisane besede lahko spoznavali od 1. do 30. septembra.

Vabljeni v vseh 11 enot, kjer Cankarjeva dela, v katera lahko pokukate z novo bralno akcijo, že čakajo na vas.

Pustite odgovor

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prilagoditev strani