Knjižničarji ocenjujemo

 
Kruh na zagovoru : pšenica redi in škodi. Pa veste zakaj?
Davis, William
ocenaocenaocenaocenaocena
Medijski partner, 2014

216 strani
poljudna literatura o prehrani
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Pšenica redi in škodi. Pa veste zakaj?
Pa smo dobili novega največjega krivca za slabo zdravje v sodobnem svetu – pšenica. Dr. William Davis v svoji knjigi predstavi kar nekaj dejstev in razlogov zakaj je pšenica tako nezdrava. Vse skupaj pa podkrepi s primeri svoji pacientov in dokazi, ki temeljijo na starejših in novejših kliničnih raziskavah.

Prvi del knjige opisuje razvoj pšenice, vpliv in pot pšenice v človeškem telesu, simptome in težave pri prehrani s pšenico, večji del knjige pa nameni težavam s celiakijo. V drugem delu bralcu ponudi sedem dnevni jedilnik brez pšenice in pa nekaj receptov, ki so omenjeni v jedilniku.

Že po mesecu brez pšenice se pojavijo naslednji pozitivni učinki: izguba telesne teže, izboljšanje presnove in sladkorne bolezni tipa 2, rešitev prebavnih težav, znižanje holesterola in pozitivni vpliv na velikost delcev LDL, konec težav s kožo in s kožnimi boleznimi, …

Vsekakor obvezno branje, pa tudi (vsaj) enomesečni jedilnik brez pšenice ne more škoditi.

Skip to content