29. maja 2018

by

No comments

Klaipėda, tretje največje mesto v Litvi, organizira mednarodno konferenco bibliotekarjev z naslovom ‘Knjižnica za izobraževanje pametne družbe’. »Konferenca združuje knjižničarje iz različnih evropskih držav, ki si med seboj izmenjujejo dobre prakse in inovativne pristope svojih knjižnic ter si hkrati prizadevajo za konstruktivno medsebojno sodelovanje v prihodnosti,« so zapisali organizatorji iz javne knjižnice Klaipedskega okrožja poimenovane po litvanski pisateljici Ievi Simonaitytė.

Na dvodnevni dogodek, ki se začenja danes smo bili toplo povabljeni tudi knjižničarji naše knjižnice. Sara Klemenčič in Andrej Jalen sta se z velikim veseljem in v želji po novih znanjih odzvala povabilu. Na konferenco v to baltsko državo sta se podala v družbi izolskih knjižničarjev.

V Litvi si bomo skupaj z domačimi knjižničarji in kolegi iz Latvije ter Poljske izmenjavali mnenja in razpravljali o knjižnici kot prostoru za učenje in izobraževanje, ki mora biti prosto dostopen vsem družbenim skupinam, če želi ranljive skupine vključiti v kvalitetne in vseživljenjske učne programe. »Prav tako se bomo osredotočili tudi na teme, povezane z neformalnim izobraževanjem, motivacijo, branjem, ustvarjalnostjo, inovativnostjo in drugimi, v tem hitro spreminjajočem se svetu, relevantnimi temami,« so še dejali naši gostitelji, ki so nas v Sloveniji obiskali že kar dvakrat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content