18. junija 2018

by

No comments

Na četrtkovo popoldne sta Vurnikov trg zavzela neustrašna gusarja – Kapitan Glista in enonogi Jack. A tokrat nista iskala izgubljenih zlatnikov, tako kot se spodobi za gusarje. Radovljico sta obiskala s prav posebnim razlogom – otroke, ki so v letošnjem letu pridno brali in z izposojanjem knjig sodelovali v naši tradicionalni bralni akciji Knjižnica – Ves@lje zakladov, sta prišla naučit strašnih gusarskih zvijač.
Pravi gusar mora znati grdo gledati, preklinjati in pljuvati, sta bila prepričana naša nastopajoča, ki sta mlade bralce navdušila. Več kot 150 otrok vseh starosti se je od srca nasmejalo njunim zvijačam. Te sta kar stresala iz rokava – Kapitan Glista jim je prikazal spretnosti žongliranja s topovskimi kroglami in gorečimi baklami ter jih skušal prepričati v to, da zna požreti pravi gusarski meč; enonogi Jack pa jih je učil sabljanja in bruhal čisto pravi ogenj. Oči pa jim je zaiskril povsem nepričakovan mali ognjemet.
Po predstavi v izvedbi Teatra Cizamo je otroke čakalo prav posebno presenečenje. V Kavarni Knjižnica so si z vabilom lahko »kupili« kepico slastnega sladoleda.
V akciji, s katero v vseh naših enotah otroke želimo spodbuditi k branju, je tokrat sodelovalo 742 otrok, med katere smo razdelili kar 977 čokolad.
Absolutni zmagovalec akcije, ki je pridno zbiral naše Knjižkote in oddal kar 9 izpolnjenih listov (prebral je najmanj 63 knjig), je Filip Zupan iz 9. razreda OŠ Gorje.
Več kot 5 listov pa so oddali še: Kaja Markovič (7 listov), 4. razred, OŠ Begunje; Maša Debeljak (6 listov), 4. razred, OŠ Begunje; Sara Razboršek (5 listov), 3. razred, OŠ Begunje; Miha Zupan (5 listov), z Bleda.
Tem najbolj zagnanim bralcem smo izročili tudi posebna darila: Filip Zupan se bo z nihalko odpeljal na Vogel, ostali pa se bodo lahko preizkusili v igranju mini golfa. Da bo njihovo branje v prihodnje še slajše, pa so vsi dobili tudi čokolado.
Zabavno in sladko popoldansko druženje otrok in mladine so ujeli tudi naši fotografski objektivi (link do fotk).
Nagrajencem sta nagrade podarila:
• Žičnice Vogel Bohinj d.d. in
• Adventure Mini Golf Panorama – Andreja Strouken s.p.
Nagrajeni otroci, ki niso bili na prireditvi, nagrade lahko prevzamejo v svojih knjižnicah.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content