29. avgusta 2018

by

No comments

Leto 2018 je leto Ivana Cankarja. 100-letnice njegove smrti se z raznolikimi dogodki in aktivnostmi spominjamo širom po Slovenij. Našemu največjemu pisatelju, pesniku in dramatiku smo zato tudi mi posvetili cel mesec, mesec september.

Z bralno akcijo »Skodelica kave« boste za prebiranje del avtorja, ki je bil vse življenje zapisan knjigam, nagrajeni s skodelico močne kave.

Na klancu, Moje življenje, Hlapec Jernej in njegova pravica, Potepuh Marko in kralj Matjaž, Za narodov blagor, Martin Kačur, Knjiga za lahkomiselne ljudi, Križ na gori, Pohujšanje v dolini šentflorjanski … Izberite si eno poljubno knjigo, preberite jo in na poseben kartonček izpišite vam najljubši citat. Ob oddaji kartončka vas bomo knjižničarji razveselili s posebnim kupončkom za kavo.

V Cankarjevem slogu, s stavkom »Mati, kave mi dajte!«, boste svoje brbončice lahko razvajali v lokalih, ki so se odločili za podporo našega projekta:

* Knjižnica Bled – A propos cocktail bar,

* Knjižnica Bohinjska Bistrica –Slaščičarna bar Kobla,

* Knjižnica Gorje – Okrepčevalnica Smrekca,

* Knjižnica Lesce – Restavracija Center,

* Knjižnica Radovljica – Kavarna Knjižnica,

* Knjižnica Srednja vas – Gostilna pri Hrvatu.

(Bralci v naših manjših enotah – Begunje, Brezje, Kropa, Stara Fužina, Zasip – boste lahko obiskali kavarno, ki vam je najbližje.)

Vsi odrasli obiskovalci knjižnice boste našega umetnika in njegove napisane besede lahko spoznavali od 1. do 30. septembra.

Vabljeni v vseh 11 enot, kjer Cankarjeva dela, v katera lahko pokukate z novo bralno akcijo, že čakajo na vas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content