29. novembra 2018

by

No comments

Triglavski narodni park in Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica se z dogodkom, namenjenim otrokom in družinam, pridružuje obeležitvi Mednarodnega dneva gora (11. december) in Festivalu “Brati gore”, ki bo potekal v dneh okrog 11. decembra po mnogih krajih Slovenije in vseh držav alpskega loka na pobudo Alpske konvencije.

V Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled bomo v petek, 7. 12. 2018, ob 17:00 pokukali, kako knjige v naših krajih gorski svet predstavljajo otrokom. V Julijskih Alpah domujejo Vandotovi Kekec, Mojca, Rožle, pa tudi Pehta in Bedanc. Se še kdo spominja Finžgarjevega Gospoda Hudournika in njegovega Liska? Veliko zanimivih junakov naših gora pa prebiva tudi v ljudskih pripovedih, legendah in pravljicah. Zlatorogovo kraljestvo smo podedovali v varovanje od prednikov. Pa poznamo nauk te zgodbe?

Brali bodo Irena Razinger, Andrej Jalen in Ana Marija Kunstelj.

Likovno delavnico za otroke pa bo vodila akademska slikarka Lučka Šparovec.

Festival »Brati gore« je več kot samo organiziranje posameznih dogodkov – je tudi način povezovanja ljudi, kljub njihovi fizični ločenosti.  Ljubitelji knjig, avtorji, ljubitelji gora in umetniki razpravljajo o izzivih in ocenjujejo pomen, vpliv in namen alpske literature.

Podoben dogodek se bo zgodil tudi 19.12. ob 17.00 v Knjižnici v Bohinjski Bistrici.

Pridružite se nam!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content